Jeugdfonds - Randori
15480
page-template-default,page,page-id-15480,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

JEUGDFONDS

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is er voor kinderen en jongeren tot 18 jaar

Kunst, cultuur en sport zijn onmisbaar in de vorming van jonge mensen. Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen en jongeren bij ons kunnen sporten. Niet alleen omdat het leuk is, maar ook omdat het van belang is voor hun persoonlijke ontwikkeling. Gelukkig is Gemeente Hoeksche Waard het hiermee eens en zorgt zij ervoor dat ieder kind mee kan doen.

 

Daarom werkt gemeente Hoeksche Waard samen met het Jeugdfonds. Door deze samenwerking krijgen kinderen uit gezinnen met weinig geld (maximaal 130% van het minimum inkomen) de gelegenheid om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. De gemeente wil hiermee sociale uitsluiting en armoede tegengaan.

 

Welk bedrag kun je aanvragen?

Je kunt een maximale bijdrage voor sport krijgen van €225 per 12 maanden. Aangezien ons lesgeld voor de jeugd €60 per kwartaal bedraagt, kun je dus nagenoeg het hele lesgeld vergoed krijgen. Wanneer het budget niet helemaal opgaat aan lesgeld, mag het ingezet worden om bijvoorbeeld een sportkleding te kopen.

 

Aanvragen is eenvoudig

Een aanvraag is heel gemakkelijk te doen via een intermediair van het Jeugdfonds. Verschillende organisaties in de Hoeksche Waard hebben zo’n intermediair, bijvoorbeeld een scholengemeenschap, sociaal wijkteam of kinderopvang.

 

Heb je nog geen intermediair kunnen vinden? Neem dan contact op met Hoeksche Waard Actief. Zij staan voor je klaar om je te helpen met het vinden van een passende activiteit én voor het doen van een aanvraag.

 

Heb je vragen of wil je hulp? Mail dan naar aanvragen@hoekschewaardactief.nl of check de website Jeugdfonds Sport & Cultuur voor meer informatie.