Over Randori - Randori
15165
page-template-default,page,page-id-15165,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Over ons

Randori is een vriendenclub

Bij Randori staat het plezier wat we hebben in onze sport bovenaan. Wij geloven ook sterk in de maatschappelijke bijdrage die sport kan leveren. Om deze reden zijn wij een (h)eerlijke dojo zonder winstoogmerk, die volledig met vrijwilligers werkt. Hierdoor kunnen wij het lesgeld laag houden en hebben we alleen trainers die het uit passie voor hun sport en de gemeenschap doen. Niets illustreert dit beter dan onze eigen dojo, die we met inzet van alle vrijwilligers in 2011 hebben verbouwd van een vervallen winkelpand naar een fantastische trainingsruimte! Dit huzarenstukje van vrijwilligerswerk heeft een jaar in beslag genomen en is een symbool van onze verbondenheid.

 

Geschiedenis Randori

De judosport kreeg in de jaren 60 en 70 steeds meer aandacht door judotoppers Anton Geesink en Wim Ruska. Sinds de start in 1974 is Randori een begrip in de Hoeksche Waard en omstreken, waarbij judo de basis vormde van de club. De judolessen werden in de beginjaren verzorgd onder de vlag van Sport Vereniging Klaaswaal (SVK). Vanaf 1986 is de judo-afdeling van SVK zelfstandig verder gegaan onder de naam judovereniging Randori. De judolessen werden verzorgd vanuit sporthal De Bongerd in Klaaswaal.

 

De judolessen werden vanaf de start in 1974 verzorgd door Jaap de Regt. Jaap is een belangrijke docent geweest in de historie van Randori en stopte in 1995, na 21 jaar, met het verzorgen van judolessen. Jaap is altijd betrokken gebleven bij Randori. Tijdens grote evenementen is hij nog steeds een vaste kracht om de club te helpen. Vanaf begin jaren 90 werd Jaap geassisteerd door Ton Verhoef. Toen Jaap aangaf te stoppen met lesgeven, heeft Ton Verhoef samen met Dennis Baanvinger het stokje overgenomen. Ton heeft lange tijd in de Hoeksche Waard gewoond, maar verhuisde in 2000 naar Noord-Holland. De liefde voor de sport en met name de club zat ook bij Ton diep, want tot 2013 (!) is Ton iedere donderdag les blijven geven, waarna hij nog ruim vijf kwartier (!!) naar huis moest rijden.

 

Het lerarenteam bestond vanaf halverwege jaren negentig, naast Ton, ook uit Erwin Koenen en Dennis Baanvinger. Erwin is in 1997 voorzitter geworden en gaf daarnaast ook judoles. Dennis is lange tijd verdienstelijk judoka geweest (heeft op hoog niveau in Nederland gejudood), geeft les aan de jeugd en is vanaf 2006 tot 2015 ook penningmeester van de club geweest. In 1995 kwam ook Wilbert Koenen, de zoon van Erwin, bij Randori trainen. Wilbert heeft les gehad van Ton en Dennis en is in 2007 bestuurslid geworden. In 2011 heeft Wilbert de opleiding Judoleider succesvol afgerond. Sindsdien kon hij invallen om de judolessen van zijn toenmalige docenten Ton en Dennis over te nemen. Een droom die uitkwam.

 

 Na het vertrek van Ton in 2013 heeft Erwin de judolessen overgenomen. In 2015 kwam Marcel Dekker de dojo binnenwandelen. Hij was op zoek naar een gezellige vriendenclub met saamhorigheidsgevoel. Na een tijdje te hebben meegetraind, heeft hij erna zijn lesbevoegdheid gehaald en de lesuren van Erwin overgenomen. Eind 2021 is Marcel gestopt, en zijn Maaike en Corianne bij het lerarenteam gekomen.

 

Op bestuurlijk vlak heeft Erwin Koenen op 1 januari 2016 de voorzittershamer van Randori overgegeven aan Dennis Baanvinger.